REALITZACIÓ

L'exploració pot durar entre 5 i 10 minuts depenent de l'equip usat i les parts del cos explorades. Cal situar-se sobre la taula de l'equip, que compta amb un tub de raigs X sota i un detector al braç de l'equip.

Les àrees explorades habitualment són el maluc i la columna lumbar (dispositius centrals), dues regions anatòmiques on és freqüent la fractura per osteoporosi.

El personal tècnic ens ajudarà a col·locar-nos de forma correcta. Quan s'explora la columna lumbar se sol col·locar un coixí sota les cames per flexionar els malucs i tenir la columna en una posició adequada per a l'exploració.

Si s'explora el maluc es col·loquen les cames en rotació interna. El detector recorre lentament les àrees a explorar generant informació que és analitzada per l'ordinador.

La DXA perifèrica és molt simple. S'introdueix el dit, peu, mà o avantbraç en la màquina i la lectura de la densitat mineral òssia s'obté en pocs minuts. Aquest equip no és tan sensible (especialment en gent jove) i no es pot emprar per controlar la resposta al tractament.